Treningsgruppe for Kreftpasienter

Dette er et treningstilbud for deg som har/har hatt en kreftsykdom. Treningsgruppene er tilgengelige for pasienter som er i eller er ferdig behandlet. Dersom du er i aktiv kreftbehandling må du være klarert for trening av lege.

For å kunne starte på treningen må du ha vært gjennom individuelle tilrettelegginger med en terapeut. Dette er viktig for at du skal bli godt ivaretatt i løpet av treningsperioden, slik at treningen blir godt tilrettelagt.

I gruppen trener vi variert med fokus på styrke, kondisjon, bevegelighet, balanse/koordinasjon og funksjonelle aktiviteter og avspenning.  På Aktivklinikken har man bred kunnskap om trening etter kreftbehandling. Gruppen blir ledet av en  Aktivinstruktør. For å lese mer om hva en Aktivinstruktør er: http://www.aktivmotkreft.no/aktivinstruktoer-studiet

 

Pris: Det gis refusjon fra HELFO i treningsperioden. Må påregnes en egenandel opp til frikort andelstak 2.

Ansvarlig: Lene Melgård Sæther

Covid-19

Velkommen til undersøkelse, behandling og treningsveiledning ved Aktivklinikken Lillehammer. 

Vi har vanlig åpningstid, men har, for å beskytte både dere og oss innført følgende smittevernstiltak:

  1. Alle våre pasienter pålegges å avlyse timer dersom de skulle har symptomer som kan være forenlig med Covid 19. Gi beskjed til oss så tidlig du kan.
  2. På venterommet har vi fordelt stolene slik at det blir god avstand. Husk å sprite hender når du kommer, og når du forlater Aktivklinikken. Vi oppfordrer også alle til å ha med munnbind og å bruke dette i drosja,på bussen,  og på venterommet hvis det er mange der.
  3. Vi har midlertidig avviklet muligheten til egentrening i våre lokaler (bruk av treningskort)  for å minske antall personer tilstede og dermed øke avstand i treningsarealene.
  4. Gruppetrening er redusert, men enkelte grupper med få deltakere gjennomføres med strenge smittevernsprosedyrer.
  5. Individuelle behandlinger skjer som før men vi holder mer avstand til dere når dette er mulig. Munnbind brukes når vi ikke kan holde anbefalt avstand.
  6. Videokonsultasjon er mulig – spør vår sekretær 
  7. Smittetrykket i Lillehammer er fremdeles moderat: La oss sammen gjøre det vi kan for at dette skal fortsette!