Siste nyheter

Sommerferien begynner å nærme seg, og flere av treningsgruppene våres tar en liten pause. Vi planlegger å starte opp igjen til høsten. Noen av gruppene som har ledig kapasitet er;
- Treningsgruppe for lungepasienter
- Hverdagsrehabilitering for seniorer, men fokus på funksjon og balanse.

Intr i å vite mer om andre gruppetilbud se på hjemmesiden vår.

Ta kontakt, gjerne på mail for å melde dere på.
For å delta må dere ha henvisning til fysioterapi.

God sommer
... Se merSe mindre

Se på Facebook
·Del

Kursdag nr to er over. Sminkekurs for kreftpasienter😃 Masse gode tips, god veiledning og flotte produkter sendte flotte kursdeltagere hjem 👌 Og produktene, ja det ble reneste julekvelden for deltagerne :👌Flere kurs kommer 😁 ... Se merSe mindre

Se på Facebook
·Del

Kveldsseminar for kreftpasienter er nå gjennomført. En liten ide som endelig har fått startet å utvikle seg. 13 flotte deltagere og flere fine kolleger. Takk til dyktige Camilla M Aasen og Marie Myklebø som ble med på dette. Godt fagstoff og gode smaksprøver for kreativ ernæring ble lagt frem
Denne reisen blir spennende fremover 😁Flere kurs settes opp utover høsten 👌
... Se merSe mindre

Se på Facebook
·Del

Manuellterapi

Hva er manuellterapi?

Manuell1 - Aktivklinikken-WEB-17-904x602Manuellterapi er et to-årig klinisk masterprogram på universitetsnivå for fysioterapeuter, som fører til spesialkompetanse innen undersøkelse, behandling og forebygging av problemer i muskel- og skjelettsystemet. Manuellterapeuter har til sammen minst 6 års universitet/høgskoleutdanning. I 2006 ble manuellterapeuter primærkontakter. Det vil si at de kan undersøke og behandle pasienter uten henvisning fra lege. De kan henvise pasienter videre til legespesialister eller til andre undersøkelser, eller til fysioterapi. De kan også henvise til røntgen, MR og CT. Manuellterapeuten kan sykemelde pasienter med plager eller skader i muskel- og skjelettsystemet i inntil 12 uker.

Hva gjør en manuellterapeut?

Manuellterapeuter er spesialister på skade og sykdom i muskelskjelettapparatet. De undersøker og vurderer bevegelsesapparatets (for eksempel forskjellige ledds) nevromuskulære og biomekaniske funksjon med tanke på bevegelighet, stabilitet og smerte. Ved behov henviser manuellterapeuter pasientene videre til bildeutredning (røntgen, MR, CT m.m.) eller til annen spesialist. Etter undersøkelsen vil manuellterapeuten kunne gi informasjon om diagnose, årsak til smerter og funksjonssvikt og prognose.

Manuellterapeuter benytter vitenskapelig dokumenterte behandlingsmetoder for å lindre smerter, gjenopprette normal funksjon eller forsinke en progredierende funksjonssvikt. Eksempler på slike metoder er leddmobilisering og -manipulasjon, manuell bløtvevsbehandling, massasje, muskeltøyninger og nervemobilisering. I tillegg vil manuellterapeuten kunne veilede og styre rehabiliteringen etter skader.

 

Manuellterapeut Peder Sahlin behandler barn med KISS-KIDD

Har du et barn som:

• Gråter mye?

• Sover dårlig og våkner brått?

• Har stiv nakke eller ser bare mot en side?

• Har ammeproblemer eller spiser dårlig?

• Er urolig og ofte utilfreds?

Dette kan være kolikk, men grunnen kan også være at barnet ditt har en fysisk feiltilstand i virvelsøylen, oftest i de øvre nakkeledd, såkalt KISS. Som følge av dette kan barnets opplevelse av fysisk kontakt og nærhet bli forstyrret. I ytterste konsekvens kan det utvikle en såkalt kroppskontaktblokkering.

Mange foreldre som opplever et eller flere av symptomene nevnt foran, møtes i helsevesenet med at barnet bare har kolikk som barnet vil vokse av seg.

I de senere årene har helsevesenet imidlertid blitt mer oppmerksom på at fysiske feiltilstander (KISS/KIDD) ofte kan ligge bak symptomene.

KISS/KIDD skyldes en feilstilling i de øvre nakkeleddene.

De øvre nakkeledd har en sentral rolle for barnets motorikk og oppfattelse av egen kropp samt omverden.  De øvre nakkeledd er et balanseorgan sammen med øynene og det vestibulære system (et system innerst i ørene)

En feilstilling i de øvre nakkeleddene utløses gjerne under såkalte vanskelige fødsler – for eksempel ved bruk av tang, sugekopp, trykk på magen, drag i hodet, keisersnitt, tvillingfødsler, trang livmor m.m.

Har du et barn som:

• Strever med fin- og grovmotorikken?

• Klager over hodepine?

• Har konsentrasjonsvansker?

• Sliter med forstoppelse?

• Har språkproblemer?

• Oppleves som hyperaktiv og rastløs?

• Har balanseproblemer, faller ofte og slår seg?

Grunnen til dette kan være en ubehandlet KIDD. Barnet kompenserer en feilstilling i de øvre nakkeledd og dette reduserer fullgodt utvikling av motorikk og sanseintegrasjon. Dette går ofte på bekostning av kvalitet i bevegelsen og i sanseapparatet.

Disse symptomene kan ved hjelp av smertefri behandling lindres eller elimineres helt. Ofte er det enkle grep og veiledning av foreldre i daglig omgang med barnet som kan har stor betydning for barnets velvære.

Manuellterapeut Peder Sahlin har gjennomgått kurs for diagnostikk og behandling av barn med KISS-KIDD.