Siste nyheter

Da begynner vi å få på plass en kursplan for høsten 2017 og våren 2018. Bekreftede kursholdere er som følger:

18. oktober - Lieven Maesschalck - Move to cure, knee rehab update

12. og 13. mars - Jill Cook - Tendon update

19. og 20. april - Jo Nijs, Kelly Ickmans - Central Sensitisation in Clinical practice. Physiotherapy as Brain Therapy for patients with Chronic pain.

Påmelding gjøres på www.deltager.no
... Se merSe mindre

Se på Facebook
·Del

Aktivklinikken Lillehammer søker massasjeterapeut/idrettsmassør!

På grunn av stor pågang og økende oppdragsmengde ønsker Aktivklinikken å utvide sitt helsefaglige team med en massasjeterapeut/idrettsmassør.
Aktivklinikken er lokalisert i flotte lyse lokaler i Håkons Hall og har 9 fysioterapeuter, 5 manuellterapeuter og en massasjeterapeut samt helsesekretærer. Klinikken har et nært samarbeid med Olympiatoppen Innlandet og deres lege, basistrener, psykolog og kostholdsveileder i samme lokale.
Aktivklinikken ønsker en dyktig massasjeterapeut/idrettsmassør for arbeid med både aktive utøvere, mosjonister og andre. Vi tilbyr et godt tverrfaglig arbeidsmiljø med høy kompetanse innen flere fagområder. Mulighet for arbeid på både dag- og ettermiddagstid.
Nærmere opplysninger om stillingen og søknad med CV kan rettes til daglig leder Peder Sahlin på e-post: peder.sahlin@aktivklinikken.no
... Se merSe mindre

Se på Facebook
·Del

Anne Mette starter på igjen med styrkesirkel på torsdager fra 19-20. Første økt blir 24.8. Pris per gang er 150 kr
Håper vi ses🏋️‍♀️💪
... Se merSe mindre

Se på Facebook
·Del

Manuellterapi

Hva er manuellterapi?

Manuell1 - Aktivklinikken-WEB-17-904x602Manuellterapi er et to-årig klinisk masterprogram på universitetsnivå for fysioterapeuter, som fører til spesialkompetanse innen undersøkelse, behandling og forebygging av problemer i muskel- og skjelettsystemet. Manuellterapeuter har til sammen minst 6 års universitet/høgskoleutdanning. I 2006 ble manuellterapeuter primærkontakter. Det vil si at de kan undersøke og behandle pasienter uten henvisning fra lege. De kan henvise pasienter videre til legespesialister eller til andre undersøkelser, eller til fysioterapi. De kan også henvise til røntgen, MR og CT. Manuellterapeuten kan sykemelde pasienter med plager eller skader i muskel- og skjelettsystemet i inntil 12 uker.

Hva gjør en manuellterapeut?

Manuellterapeuter er spesialister på skade og sykdom i muskelskjelettapparatet. De undersøker og vurderer bevegelsesapparatets (for eksempel forskjellige ledds) nevromuskulære og biomekaniske funksjon med tanke på bevegelighet, stabilitet og smerte. Ved behov henviser manuellterapeuter pasientene videre til bildeutredning (røntgen, MR, CT m.m.) eller til annen spesialist. Etter undersøkelsen vil manuellterapeuten kunne gi informasjon om diagnose, årsak til smerter og funksjonssvikt og prognose.

Manuellterapeuter benytter vitenskapelig dokumenterte behandlingsmetoder for å lindre smerter, gjenopprette normal funksjon eller forsinke en progredierende funksjonssvikt. Eksempler på slike metoder er leddmobilisering og -manipulasjon, manuell bløtvevsbehandling, massasje, muskeltøyninger og nervemobilisering. I tillegg vil manuellterapeuten kunne veilede og styre rehabiliteringen etter skader.

 

Manuellterapeut Peder Sahlin behandler barn med KISS-KIDD

Har du et barn som:

• Gråter mye?

• Sover dårlig og våkner brått?

• Har stiv nakke eller ser bare mot en side?

• Har ammeproblemer eller spiser dårlig?

• Er urolig og ofte utilfreds?

Dette kan være kolikk, men grunnen kan også være at barnet ditt har en fysisk feiltilstand i virvelsøylen, oftest i de øvre nakkeledd, såkalt KISS. Som følge av dette kan barnets opplevelse av fysisk kontakt og nærhet bli forstyrret. I ytterste konsekvens kan det utvikle en såkalt kroppskontaktblokkering.

Mange foreldre som opplever et eller flere av symptomene nevnt foran, møtes i helsevesenet med at barnet bare har kolikk som barnet vil vokse av seg.

I de senere årene har helsevesenet imidlertid blitt mer oppmerksom på at fysiske feiltilstander (KISS/KIDD) ofte kan ligge bak symptomene.

KISS/KIDD skyldes en feilstilling i de øvre nakkeleddene.

De øvre nakkeledd har en sentral rolle for barnets motorikk og oppfattelse av egen kropp samt omverden.  De øvre nakkeledd er et balanseorgan sammen med øynene og det vestibulære system (et system innerst i ørene)

En feilstilling i de øvre nakkeleddene utløses gjerne under såkalte vanskelige fødsler – for eksempel ved bruk av tang, sugekopp, trykk på magen, drag i hodet, keisersnitt, tvillingfødsler, trang livmor m.m.

Har du et barn som:

• Strever med fin- og grovmotorikken?

• Klager over hodepine?

• Har konsentrasjonsvansker?

• Sliter med forstoppelse?

• Har språkproblemer?

• Oppleves som hyperaktiv og rastløs?

• Har balanseproblemer, faller ofte og slår seg?

Grunnen til dette kan være en ubehandlet KIDD. Barnet kompenserer en feilstilling i de øvre nakkeledd og dette reduserer fullgodt utvikling av motorikk og sanseintegrasjon. Dette går ofte på bekostning av kvalitet i bevegelsen og i sanseapparatet.

Disse symptomene kan ved hjelp av smertefri behandling lindres eller elimineres helt. Ofte er det enkle grep og veiledning av foreldre i daglig omgang med barnet som kan har stor betydning for barnets velvære.

Manuellterapeut Peder Sahlin har gjennomgått kurs for diagnostikk og behandling av barn med KISS-KIDD.